Acil Durum Ekipmanlarınızın Yakıtları Kurallara Uygun mu?
  1. Anasayfa
  2. Teknik Bilgi

Acil Durum Ekipmanlarınızın Yakıtları Kurallara Uygun mu?

0

Şimdi kendinizi bir tankerde hayal edin ve Atlantik‘de seyir yaptığınızı düşünün. Atlantik ortasında dondurucu soğukta ve yüksek dalgalarla savaşırken aniden geminizi terk etmeniz gerektiği meydana gelsin. Filika tamamen personeliyle dolu ve gemiden uzaklaşırken birden filikanız dursa ne yaparsınız?

Bu senaryo biraz kurgu olsada meydana gelebilir. Pek çok gemi operatörü ve sahibi acil durum ekipmanları için; filika, acil durum jeneratör gibi ekipmanlar için kullanılacak yakıtlara özn gösterse de bazen gözden kaçan durumlar meydana gelebilmektedir.

Hava kirliliği konusunda sıkılaştırılmış kurallar gemiler için uygulamaya konulmuş ve bu durum gemi yakıtlarını daha da komleks bir hale getirmiştir. Tüm gemiler acil durum ekipmanlarını düzenli aralıklarla test etmek zorundadır. P&I kulüpleri ise son dönemde gemilerde kullanılan yakıtların uygun olmadığı durumlarla karşılaşmaktadır.

Yakıt kullanımı konusunda gerçekleşen değişiklikler neticesinde, yakıtlara iyileştiriciler katılmaktadır. Bu sayede soğuk hava koşullarında yakıtların akışkanlığı sağlanmakta ve uzun dönemli depolama imkanları oluşmaktadır.

ISO 8217 neticesinde gemilerde damıtılmış (distillated) yakıt kullanımına müsade edilmekte anacak bunun herhangi bir uluslararası alt yapısı bulunmamaktadır.

Marine Gas Oil (MGO MDA) gemilerde sıklıkla pek çok amaç için kullanılmaktadır. Hatta bazen acil durum ekipmanlarında da kullanılabilmektedir. Ancak DMA tipi yakıt uzun dönemli depolanma ve soğuk akışkanlığı için uygun değildir.

Cloud Point ve yakıtın sıcaklığı neticesinde waxlaşma ve diğer katı partiküllerinin ayrışması gerçekleşmekte ve bu sebeple filtrelerde tıkanmalar meydana gelebilmek ve bu sebeple makinalar durabilmektedir.

Konu Hakkında Görüşünü Bildir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.